head

Niteshift
Dátum: 2007. szeptember 05. szerda, 21:32
A Niteshift zenekar jelenlegi formájában, 2003 óta működik. Stílusukat tekintve az Elektro és az Industrial határmezsgyéjén mozognak, amelyben önálló egészet alkotva ötvöződik a klasszikus „old school", és a modernebb hangzás.
Mellőzve a - „műfajra" napjainkban oly jellemző - berögzült szokásokat és közhelyeket, áthágva az íratlan szabályokat, szinte bármibe „belenyúlnak", hogy aztán a saját képükre formálhassák azt.


Zenéjükben egyszerre van jelen, a dinamizmus, a dallam centrikusság, mindezek pedig indusztriális felhangokkal kísérve szólalnak meg. Ennek az érdekes, hibrid stílusnak a jegyei megjelennek az együttes zenéjében, szövegeiben és külső megjelenésében egyaránt.


A formáció eklektikusságát mi sem bizonyítja jobban, hogy koncertjeik alkalmával számos feldolgozást interpretáltak már olyan zenekaroktól, előadóktól, mint a Camouflage, a Depeche Mode, a Kraftwerk, a Front 242, vagy éppen - a fent leírtak ékes bizonyítékaként -, Samantha Fox.

Az együttes, fellépésinket tekintve, Budapesten szinte az összes, a stílus berkeiben szervezett klubban megfordult már, és az évenként megrendezésre kerülő DM tábor, „bejegyzett" fellépője.


 

 
 Kapcsolódó linkek

· Több hír: Hírek


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Hírek:

12 órás országos DEPECHE MODE rajongói találkozó

 Parancsok


 Nyomtatható változat Nyomtatható változat