head

Depeche Mode Live DVD: 2010
Dátum: 2009. szeptember 03. csütörtök, 22:24
Hivatalosan bejelentették hogy 2010 elején adják ki az idei koncertturnéról készült DVD-t. Amint ez a hír megjelent, rögtön rajongói találgatások keltek lábra hogy melyik koncertet felvételét adhatják vajon ki. Most mi is ezt tesszük, kicsit a realitás talaján maradva, kicsit talán a földről elrugaszkodva:

Végigolvasgatva a rajongói véleményeket a fórumokon, a legtöbb hozzászólás két lehetőséget tár fel: Az első, hogy az amerikai turnészakasz egyik állomásáról adják ki a DVD-t, a második, hogy több koncertből összevágott DVD lesz. Az első variáció valószínűsíthető azért is, mert összevágott hivatalos DVD több turnéállomásról még nem készült, és azért is mert megközeliítőleg fél év kell a kiadáshoz. De ellenérvek is vannak : mégpedig hogy az amerikai állomásokon nincs olyan fergeteges hangulat, mint egy európai koncerten. 2002-ben, és 2006-ban is hét hónap telt el a koncert /Milan, Paris/ és a kiadás dátuma között, így ha egy 2010 első felében való kiadást nézünk, akkor ténylegesen megjegyezhető hogy júliusi vagy augusztusi koncert jöhet szóba.

És most egy kicsit rugaszkodjunk el a valóságtól! Jó akusztikájú és hangulatú koncertek legtöbb esetben a csarnok-koncertek. Az amerikai turnén a videókat elnézve, nem volt csarnok-koncerten fergeteges hangulat, így marad Európa. De Európában idén még nem volt csarnokban koncert, csak az amerikai turné után kezdődnek. A Depeche Mode nagy "fellegváraiból" /Olaszország, Franciaország, Németország/ már készültek koncert DVD-k, ami persze nem jelenti azt, hogy ne készülhetne újra, de TALÁN!!! Hisz, még egy fellegvár ebből a szórásból kimaradt eddig: mégpedig MAGYARORSZÁG! Mint mindenki tudja, január 11.-én előreláthatólag telt házas, őrületes koncert lesz a Sportarénában, aminek fantasztikus akusztikája van! Így ha a DVD csak április-május körül jelenne meg, akkor talán nekünk is lehetne egy esélyünk :))) Bár ez csak fikció, képzelődés, álom, de ugyanúgy meg van az esélye! Bármi is legyen, valószínű sokan várjuk már a lemezt, és akárhol is vennék fel, örömmel fogjuk megnézni! (folyt. beljebb)


Visszatekintő
 
Ismét volt koncert ezen a szeptember eleji napon a zenekar történetében. Méghozzá újra egy új állomást avatott a zenekar, 1998.09.03.-án Lettországban, Rigában, ahol a történelmük során ezen a napon léptek fel először. A Singles Tour keretein belül, a Jurmala Tennis Hall adott otthont a koncertnek.
 
Set List
 
01 Painkiller
02 A Question Of Time
03 World In My Eyes
04 Policy Of Truth
05 It's No Good
06 Never Let Me Down Again
07 Walking In My Shoes
08 Only When I Lose Myself
09 A Question Of Lust
10 Home
11 Condemnation
12 In Your Room
13 Useless
14 Enjoy The Silence
15 Personal Jesus
16 Barrel Of A Gun

17 Somebody / Sister Of Night
18 Stripped / Behind The Wheel
19 I Feel You
20 Just Can't Get Enough
 
Rengeteg fotó készült az együttes megérkezéséről, koncertjéről és különféle érdekességekről Lettországban.

 

 
 Kapcsolódó linkek

· Több hír: Hírek


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Hírek:

12 órás országos DEPECHE MODE rajongói találkozó

 Parancsok


 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.