Ismét Budapesten a RECOIL!
Dátum: 2010. november 10. szerda, 22:25
Rovat: Hírek


2010. DECEMBER 4., BUDAPEST @ SZIKRA
RECOIL (UK) (Alan Wilder / ex Depeche Mode)
IO (HUN) (Milkovics Mátyás / neo), AndOne (HUN)

Kezdés: 20.00 Belépő: bolti elővételben 4.900 Ft, jegyirodákban november 21-ig 5.500, utána és a helyszínen 6.000 Ft 
Jegyelővétel: The Lab, Speed Westend, Speed Mammut, Wave, CD Pince, Ticket Express

A volt Depeche Mode-tag Alan Wilder megszállott kreatívként már az eleve irigylésre méltóan aktív anyazenekar aranykorszakában is egyengette a szélsőségesebb zenei megoldásoknak teret adó mellékprojektjét, majd az 1995-ben bekövetkezett kiválás óta már kizárólag a főtevékenységgé előléptetett Recoil-projektre fókuszál.


A nyolcvanas évek végétől indulóan hat teljes értékű albumot megjelentető Wilder a szinte évtizedes kihagyás után három éve jelentkezett új anyaggal. A közelmúlt aztán megint nagy lendületet adott a produkciónak és Wildernek egyaránt hogy a Depeche Mode 2010-ben vele kiegészülve lépett színpadra Londonban, a Recoil esetében pedig a színpad és az élő fellépések mostanáig tartó következetes kikerülése a legutóbbi, összegző válogatáslemez promóciója kapcsán szakadt meg, így a világszerte hihetetlenül népes rajongótábor végre élőben élvezheti az elmúlt 25 év kreációit, példaértékű vizuális körítéssel támogatva.

A tavaszi turné egyik állomásaként az izlandi vulkánkitörés kapcsán kalandossá vált körülmények közt a magyar közönség egy része már megismerkedhetett a produkcióval - ha nem voltál ott, azért, ha ott voltál, nem kell elmagyarázni miért erősen ajánlott a megjelenés december 4-én a frissen felújított Szikra Moziban (Teréz krt. 62., a Nyugati pályaudvarral szemben). Külön érdekesség, hogy a turnénak a budapesti állomás lesz a záró fellépése, amelyre a művész különleges meglepetésekkel készül (dedikálás), és nem árulunk el nagy titkot azzal sem, hogy az eddigi Recoil-fellépésektől eltérően a koncert jelentős részét az egykori anyazenekar legendás dalai teszik ki.

A koncert előtt a színtér szemében kipróbált és bevált AndOne Géza zenél, illetve a Neo-ból ismert Milkovics Mátyás szólóprojektje, az IO mutatkozik be. A vintage szintetizátor gyűjtő, sci-fi megszállott zenéjében filmzenei hatások ötvöződnek az elektronikus popzene sokszínű irányzataival. Az IO szemezget a NEO régebbi instrumentális darabjaiból a Kontroll filmzene ritkán hallott háttérzenéiből valamint Milkam teljesen új munkáiból is. Koncert után Tesco Disco gay bar set.


A hír tulajdonosa: Savaria Depeche Mode Fan Club Homepage
http://www.sdmfc.hu

A hír webcíme:
http://www.sdmfc.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=114