A Savaria Depeche Mode Fan Club bemutatja
Dátum: 2008. november 23. vasárnap, 00:51
Rovat: Hírek


A Depeche Mode Klub szinte hungarikum. Nem pusztán elfogult vélemény ez, hiszen alig van még egy olyan ország, ahol a '80-as évek vége óta töretlen sikert halmozó angol zenekar ekkora rajongói klubnak örvendene. Országszerte megszámlálhatatlan rendezvény fűződik a szintipop nagyjai köré - nagyjából a kezdetektől. Így van Szombathelyen is, ahol rövidebb időszakokat leszámítva a kilencvenes évek óta vannak DM Klubok, pár éve pedig a Savaria Depeche Mode Fan Club lelkes szervezőgárdája rendez esteket.

Szombathelyen valóban nem új keletű a Depeche Mode Klub, az elmúlt két évtized során több helyszín is otthont adott a rendezvénynek, melyet a helyi és környéki  rajongók százai látogattak. Orosz Teázó, Végállomás Klub,  Romkert, és sok más hely volt a szintipop központ anno, több mint két éve pedig a Savaria Ifjúsági Központ (volt OMK) a rendezvények helyszíne.

(Cikk folytatásához klikk a továbbra!)


A szombathelyi Depeche Mode klub története két évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor egy baráti társaság - felmérve az igényeket a megszűnő akkori Végállomás Klub beli DM bulik után - belevágott egy saját szervezésű klub rendezésébe. 2006. november 18-a óta kéthavonta tartják klubrendezvényeiket, melyen nemcsak a Mode, hanem más elektronikus, alternatív popzene is helyet kap. Bár a zenei kínálat 3-2 arányban még mindig a DM javára áll össze, a szervezők próbálkoznak még több bulizni vágyót becsalogatni a klubba, akár a napjainkban divatos, de az irányzatba még beleillő muzsikával, akár különböző koncertekkel, látogató-csalogató italakcióval, vagy a színvonalat növelő videó vetítéssel.

A hajdani DM bulikon felnőtt nemzedék ma már más formákban is kifejezi zeneszeretetét, és tenni akarását, hisz a mostani rendezvénysorozatot támogató cégek mögött régi DM bulikba járó emberek állnak (LN Logistics Solution, Fair Play 2003 Kft.).

A hír tulajdonosa: Savaria Depeche Mode Fan Club Homepage
http://www.sdmfc.hu

A hír webcíme:
http://www.sdmfc.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=51