Sounds Of The Universe - sajtóanyag
Dátum: 2009. január 16. péntek, 12:12
Rovat: HírekA stílusteremtő és a slágerlistákat ostromló electro legenda, a Depeche Mode ismét visszatér. Az együttes büszkén jelenti be várva-várt új stúdió albuma, a 'Sounds Of The Universe' április 20-i megjelenését. Az album a Mute Records (EMI Music Hungary) gondozásában lát napvilágot.

Egyszerre eklektikus és energikus, az új nagylemez az elmúlt évtized leginkább elkápráztató és stílusában leginkább változatos zenei anyaga lett. A felvételek Santa Barbarán és New York városában készültek. A Depeche Mode ezúttal a hagyományos elektronikus hangszerek világába tér vissza. Analóg szintetizátorok és dobgépek egyvelege egészíti ki azt a futurisztikus-retro élményt, amelyet az album nyújt. A dalszövegben megtalálható minden az együttesre oly jellemző elszenvedett gyötrődés, némi nyíltan vállalt fekete humorral megspékelve - talán érezhetőbben, mint eddig bármikor. (folyt. beljebb ...)


Akár a 'Playing The Angel' (2005) stúdió albumon, a 'Sounds Of The Universe' nagylemezen is megtalálhatóak mind Martin Gore, mind pedig Dave Gahan dalai. Martin dalai mellett -aki az együttes elsődleges dalszerzője- ott vannak Dave dalai is - aki tehetségét két szóló albumon is bontogatta már.
Dave mára méltán érdemelte ki a másod hegedűs dalszerző szerepét az együttesben. A kiadvány kapcsán az együttes újra egyesítette erejét korábbi producerével. Ben Hillier (Blur, Doves, Elbow) az időtlen hangzás megalkotásában volt az együttes segítségére.
Az első kislemezes dal, a 'Wrong' szinte azonnal magával ragadja a hallgatót váratlanul szaggatott kezdő kiáltásával. Túláradó lüktető ütemek, sivító szintetizátor hangok és Dave túlharsogó kántálása. A 'Wrong' mintha máris egy Depeche Mode klasszikus lenne. További kimagasló számok a lemezről; Martin lágy vonalú, Scott Walker-szerűen halkan dúdolt érzelmes lounge jellegű balladája, a 'Jezebel'.
A sci-fi gospel-blues himnusz, az 'In Chains', vagy a 'Hole To Feed', amely a modern elektronikát egyesíti egy, a tánc parkett robbantó és csont pörgető Bo Diddley-szerű ütemmel.

A Depeche Mode az egyik legnagyobb hatású együttes a korai punk korszakból. Lemez eladásuk világviszonylatban meghaladta a 100 millió példányt. Egy olyan szuper group, amely tagja az elit osztagnak, annak a néhány bandának, akik a korai '80-as évekből jöttek, ideáikkal és kreatív elképzeléseikkel túlélték az elmúlt három évtizedet, ráadásul a zenekart mindmáig maguk az alapító tagok alkotják. A Depeche Mode-ot 1981-ben Martin Gore, Dave Gahan és Andy 'Fletch' Fletcher alapította. Az együttes folyamatosan elnyerte mind a kritikusok, mind pedig a tömegek elismerését munkájával szerte a világon - legyen szó akár stúdió munkáról, akár koncertekről. A zenekar összes stúdió albuma, -szám szerint 11- nem csak az Egyesült Királyságban lett Top 10, de az Amerikai Egyesült Államokban és még további huszonegynéhány országban (köztük Kanada, Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Svédország, Dánia, Svájc és Belgium) ért el vezető slágerlistás helyezést. Mindezek mellett, a Depeche Mode folyamatosan fejlődő koncert show-i egyszerűen kihagyhatatlan élményt ígérnek. Az együttes csak a legutóbbi turnéján 2.8 millió embernek játszott élőben, 31 ország határain keresztül.

Forrás: HDMFC


A hír tulajdonosa: Savaria Depeche Mode Fan Club Homepage
http://www.sdmfc.hu

A hír webcíme:
http://www.sdmfc.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=52