Impact Pulse
Dátum: 2006. november 10. péntek, 22:46
Rovat: Hírek


A jövő heti klubrendezvényünk fellépő zenakara az Impact Pulse lesz. Érdekességkép pár szó róluk azoknak, akik még nem ismernék őket.

Az Impact Pulse formáció tagjai már régóta foglalkoznak zenével. Konkrét kapcsolatuk a hasonló műfajjal a Depeche Mode zenéjének megismerése volt a nyolcvanas évek végén, amit követett az 'ezt' körülölelő zenei stílusok felfedezése. (Csakhogy a nagyokat említsük: F242, Nitzer Ebb, FLA ... stb.)

Cipree 14 éves kora óta több formációban is kipróbálta magát mint szintetizátor "mágus", és mint énekes is. Ezek voltak például a SHP, és az ION (az utóbbi nem azonos a most futó zenekarral.)
Gunhe@d mint electro DJ mozgott/mozog az electro industrial szcénában. Számos hasznos összeköttetésre, ismeretségre is a szereplések során tett szert.

Folytatáshoz kattints a továbbra ...


Gyermekkoruk óta jóbarátok, de mint 'Impact Pulse' csak 2004 óta léteznek, és csak ezóta zenélnek közösen. Első alkalommal csak remix készítésekben próbálták ki magukat.

Ilyenek voltak a cseh Immunology 'Fallen Angel' című számára készített remixek is. A "Russian Module Mix" felkerült az Advoxya lemezkiadó 'Post Alcoholic Body Syndrome (D)Eath 1.' válogatáslemzére. A kiadó kérésére önálló formában is kipróbálták magukat a fiúk, készítettek pár demo felvételt, de némelyiket egymástól eltérő stílusban. A számok többsége egy keményebb agresszívabb elektronikusabb vonalat képviselt, míg voltak track-ek amiken női vokállal megfűszerezett dallamosabb trance esebb, de sötét hangulat uralkodott. (A női vokál feléneklésére itt kérték fel először Béres Orsit, akit a szombathelyi 'Long Road' rock formációból ismertek a fiúk.)
A kiadó elismerését az összes szám elnyerte, igy született meg az ötlet hogy egymással párhuzamosan fusson két projekt, a keményebb hangzással az Impact Pulse, a dallamosabb szelidebbel pedig a Nothing Nada side projekt. Az előbb emliett válogatáslemezen helyet kapott mindkét formáció plusz egy-egy számmal. (lásd: diszkográfia > válogatáslemezek)

Az Advoxya kiadó felkínált az együttesnek egy hosszabb távú együttműködést, amelynek keretein belül hamarosan megjelenésre kerül az Impact Pulse nagylemez. Ezt a későbbiekben a tervek szerint követni fogják további Nothing Nada hanganyagok, és egy remix EP megjelenése is.

A zenekar honlapja: www.impactpulse.hq.hu
(ha nem működne: www.unimatrixzero.hu/impactpulse )
A hír tulajdonosa: Savaria Depeche Mode Fan Club Homepage
http://www.sdmfc.hu

A hír webcíme:
http://www.sdmfc.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=8