head

ESCALATOR
Dátum: 2011. március 30. szerda, 23:28
Az 1988-ban alakult budapesti - mára már kultikussá vált - EBM duó hangzását az évek során mindvégig a KRAFTWERK, a CLOCK DVA, a FRONT 242, és a FRONT LINE ASSEMBLY határozták meg. Magyarországon a nyolcvanas években az elsők közt voltak akik ilyen jellegű ipari zenékkel kísérleteztek. Zenéjüket intelligens robotzeneként kezdték definiálni.
Első zenei anyagaik, a "No Accoustic Music", "Human Experiments", a "Coxitis", "Helicopter" otthon készített demók voltak, kísérletezgetés termékei. Sikerült bejutniuk a Nagy Feró által támogatott tehetséges kezdőzenekarok körébe, és első kazettájuk - a "Helicopter" - is ennél a kiadónál jelenik meg 1992-ben. ( ... tovább )


Nem sokkal ezután, 1993-ban az EMI-QUINT ad hátteret egy új anyag elkészítéséhez. Ez lett az "Antropologia", ami az igazi áttörést jelenti az ESCALATOR számára. Szövegeiben előtérbe kerül egy dehumanizált világ képe, melyben a gépek átveszik a kontrollt az elkorcsosult, hanyatló emberiség fölött. 1994-ben egy újabb anyag áll össze, az "Arbeit". Az album jelentősen eltér az eddigi munkáktól. Sokkal zajosabb gépek vívnak benne zaklatottabb harcot, klasszikus zenei elemek, háborús indulók, rádióadókból rögzített foszlányok, gregorián kórus teszik az "Arbeit"-et hangulatilag izgalmassá, kíméletlenül töredezetté és energikussá.

A 90-es évek végére az ESCALATOR váratlanul eltűnik a zenei színtérről, majd hosszabb szünet következik. 2000-ben megjelenik egy 10 éves időszakot felölelő válogatásalbum, amelyen a korábbi lemezek vezérszámai mellett eddig kiadatlan felvételek is megjelennek.
2003-ban az ESCALATOR újjáéled. Megjelennek a weben, fellépéseket szerveznek és új számokon dolgoznak. 2008-tól külföldön is rendszeresen fellépnek, melynek eredménye a EK Product-al való együttműködés is.
Az EK Product első kiadásaként 2011. január 24-én jelent meg az ESCALATOR "Out of My Ego" című új lemeze. A kiadvány az 1994-ben megjelent "Arbeit" után az első igazi ESCALATOR album.

Diszográfia:
1989 - No Accoustic Music
1991 - Human Experiments
1992 - Helicopter
1993 - Antropologia
1994 - Arbeit
2001 - 1990 2000
2009 - Antologia
2011 - Out Of My Ego


http://www.escalator.hu

(A biográfia az index fórum alapján lett összeállítva: Tano-735)

 

 
 Kapcsolódó linkek

· Több hír: Hírek


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Hírek:

12 órás országos DEPECHE MODE rajongói találkozó

 Parancsok


 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.