head

Impact Pulse
Dátum: 2008. június 10. kedd, 22:45
A szombati buli fellépő zenekara a szombathelyi IMPACT PULSE lesz. Rövid biográfiájukat olvashatjátok leljebb, illetve a velük készített interjút is meghallgathatjátok a továbbra kattintva.

Múlt
A zenekar 2004-ben alakult. A két alapító tag: Gunhead és Cipree. Gunhead korábban elektro/ebm dj-ként, Cipree "zeneszerző-ként" tevékenykedett. Első közös munkájuk ihlette a zenekart. Az Advoxya kiadó felkérésére készített remix (egy cseh banda számára) annyira pozitív visszajelzéseket kapott, hogy elhatározták, saját ötletek kidolgozásával folytatják a közös munkát. Nagy lökést adott a bandának az Advoxya kiadó által tett lemezmegjelentetési ajánlat is.

Az Impact Pulse élt a lehetőséggel és 1 év kemény stúdióban töltött idő után leszállították a "Pulseing Modules" névre keresztelt debütáló anyagukat. A lemezmegjelenés egyöntetű pozitív fogadtatásban részesült országosan és (nem túlzás )világszerte(!) is. Ennek bizonyítékaként a neves madridi lemezlovas Dj Led Manville mixlemezén 2 Impact dal is hallható (My World, Come). A zenekar nagy meglepetésére a Come című track felkerült a Német Elektronikus Webchart-ra (TOP 15), egy olyan országban ahol hagyományosan nagyon sok jó elektro/ebm zenekar működik. (Ízelítő a listán szereplő zenekarokból a teljesség igénye nélkül :Depeche Mode, And One, Camouflage, Mesh, Amduscia ...)

Cikk folytatása, és a rádióinterjúhoz klikk a továbbra ...


Lemezmegjelenés után nagyobb hangsúlyt fektetett a banda az élő megszólalásba is.Számos helyen játszottak országszerte egyre nagyobb sikerrel.

Jelen
2008.május 25-én jelent meg második nagylemezük "Optimal Contrast" címmel. A zenekar a lemezen megpróbálja ötvözni a klasszikus kemény ebm hangzást, a lágyabb, dallamosabb szinti-pop hangzással. Azaz: megtalálni az optimális kontrasztot kemény és lágy, gyors és lassú között. Az Impact Pulse nem titkolt célja a lemezzel, hogy megszilárdítsa helyét a köztudatban hazai és nemzetközi szinten. A lemezen közreműködik a kezdetektől a zenekarral dolgozó szövegfelelős Der Feind aki 2 számban is hallatja a hangját (New Delight-vocal, Impact Nation-backing vocal). Új szövegíró is csatlakozott a csapathoz Patak "pixi" Sándor személyében aki az Optimal Contrast szöveg feléért felelős. 2008-tól AZ Impact Pulse trióvá bővült. A koncerteket gitárral támogató Headfield teljes jogu taggá vált. Ez esetlegesen egy keményebb gitárosabb hangzást
is hozhat a zenekar hangzásában.
 
Jövő
Idei tervek közt szerepel még egy remixlemez készítése, amelyen neves bandák értelmeznének újra Impact szerzeményeket. Távolabbi célok?? Még sok minőségi lemezt létrehozni remélhetőleg nem hiába! .......

Rádióinterjú:
Első rész (klikk a szövegre!)
Második rész (klikk a szövegre!)

Impact Pulse honlap: http://www.impactpulse.hu
Impact Pulse myspace: http://www.myspace.com/impactpulse

 

 
 Kapcsolódó linkek

· Több hír: Hírek


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Hírek:

12 órás országos DEPECHE MODE rajongói találkozó

 Parancsok


 Nyomtatható változat Nyomtatható változat